CHESS PÅ SVENSKA

Posted by on Dec 17, 2012 in Gamla resor | No Comments

 CHESS PÅ SVENSKA!
  25 – 26 januari 2013

Göteborgsoperan har gjort sig känd för sina fantastiska uppsättningar, under hösten och vintern har man gjort en storsatsning på CHESS PÅ SVENSKA, musikalen som tog världen med storm när den spelades i London för över 25 år sedan. När nu Göteborgsoperan tar sig an schackdramat så är det med en yngre generation musikalartister som visat sig vara mycket skickliga sångare och som fått lysande recensioner.
Recensioner:”musikaliskt är nya uppsättningen av Chess på Göteborgsoperan slagkraftig och Philip Jalmelid åstadkommer en ryggradsrysning och ger “Anthem”” ett nytt liv, Bo Löfvendahl Svenska Dagbladet.

Konstmuseet får vi en visning av målaren och författaren August Strindberg. Han var en central person i sin samtid – ett nav och en dynamo i svenskt kulturliv. Han är internationellt välkänd och hans litterära verk förmår ännu 100 år efter hans död engagera och skapa debatt. Men August Strindberg var också en betydande bildkonstnär. Under perioder av sitt liv ägnade han sig med full kraft åt måleri och åt att fotografera. Han gick bort 1912 men fick sitt genombrott som konstnär först på 1960-talet. Det var ett experimentellt konstnärskap som idag framstår som långt före sin tid.

Pris: 2 450:-
Enkelrumstillägg: 350:-
Ingår i priset:
Buss, frukost, musikalbiljett på övre parkett, mingeltallrik på operan innan föreställningen,  föreställningsprogram, visning på Konstmuseet,  del i dubbelrum på Hotell Europa samt reseledare.

Avfärd den 25 januari 2013 från Hamnplan , Örebro kl 08.00.
Möjlighet till påstigning från Lindesberg, Nora finns, kontakta oss.
Tillbaka i Örebro den 26 januari ca 20.00
Göteborgsoperan: Chess av Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Tim Rice
Regi: Mira Bartov
Dirigent: Anders Eljas
Scenografi: Kristin Bredal
Kostym Anna Ardelius
Solister: Evelyn Jons, Philip Jalmelid, Christopher Wollter, Nina Pressing, Johan Schinkler, Henrik och Magnus Rongedal
Svensk text: Jan Mark, Lars Rudolfsson.

(Resan är ett samarbete med K-Resor, Örebro 019-333 000 som även är teknisk arr.)